Wat zijn de voordelen van aardig zijn eigenlijk?

Het is natuurlijk heel normaal dat je niet altijd aardig kan zijn en al zeker niet op elk moment en dat is ook heel menselijk. Het is dan wel belangrijk dat je aardig zijn blijft na streven. Het is dan niet alleen voor de mensen om je heen een stuk leuker, maar uit onderzoek is gebleken dat het jou als persoon ook allemaal voordelen geeft. Hier zijn de drie voordelen die naar voren springen.

Aardig zijn is goed voor het lichaam

Als je denkt dat aardig zijn zelfs wat  bijdraagt aan jouw lichamelijke gezondheid dan zul je wel denken dat het handig is om ermee te gaan beginnen. Verschillende onderzoeken laten een verband zijn tussen het maken van vriendelijke gebaren naar je omgeving en een goede gezondheid van het hart. Dit is gebleken uit een onderzoek dat mensen die erg betrokken zijn met aardig zijn voor hun sociale omgeving enorm profiteren van meer zelfvertrouwen en minder depressieve gevoelens. Plus de bloeddruk zal ook beter zijn.

Aardig zijn geeft je ook een blij en goed gevoel

Wie een ander gelukkig zal maken, zal daar ook genot uit halen. Het is dan ook uit een onderzoek gebleken dat men die geld aan een ander spendeert waardoor de ander gelukkig word, ook wordt aanschouwen als aardig zijn en zorgend voor het boosten van jouw eigen geluk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een cadeautje voor iemand kopen. Dit hoeft dan natuurlijk niet altijd om de verjaardag te zijn, maar gewoon een keer iets spontaans.

Het is dan dus ook zo dat als je iemand iets schenkt waarmee hij of zij blij is, dat je dan de vertrouwensband vergroot. Ik zeg dan zeker niet dat je alleen maar dingen moet gaan kopen, want vertrouwen kun je eigenlijk nooit met geld kopen. Een cadeau kan dan wel zorgen dus voor een vergrote vertrouwensband en dat zorgt dan ook voor een beter gevoel van geluk.

Het is ook zo dat als je iemand bedankt voor wat jij hebt gekregen je daarmee stress vermindering hebt. Een ander iets geven, denk hierbij dan aan een glimlach, compliment of een lekkere maaltijd, zal dan ook jou zelfs nog wel gelukkiger maken dan iemand een cadeau geven. Blijdschap van een ander door jou, kan voor veel geluk en blijdschap zorgen.

aardig zijn

Het vermindert ook nog is de stress

Uit onderzoek is gebleken dat aardig zijn, hoe klein dit gebaar dan ook wel niet is. Het kan zorgen voor een stress verlagend effect. In dit onderzoek zijn er ongeveer 100 mensen gevraagd naar vriendelijke gebaren die zij naar anderen makten. De deur opendoen, de weg wijzen of een oud iemand helpen oversteken op een drukke weg. Ook werd er gevraagd naar met hoeveel stress zij te maken hebben op een dagelijkse dag.

Bij de dagen waar de meeste mensen een hogere stress ervaarden, voelden ze zich meestal ook niet zo positief over hun eigen leven. Het was dan wel zo dat wanneer er op die dagen juist hun beste en aardigste kant lieten zien en hulp aanboden aan mensen. Kwamen ze tot de conclusie dat de meeste mensen die negatieve gedachtes in het leven geen ruimte meer gaven door de goede daad.

Het is dan ook verstandig dat als je gestrest  bent je iets aardigs gaat doen voor een ander. Het kan misschien wel moeilijk zijn, omdat je denk dat je zelf al moeilijkheden hebt in je leven, maar het is bewezen dat aardig zijn voor een ander niet alleen de ander helpt maar ook jezelf. Doe dus een keer wat aardigs voor iemand: helpen met oppassen, maai het gras voor een oud iemand of ga een keer meewerken aan vrijwilligers werk. Zoek dingen die jij kunt doen en ook wilt doen om een ander te helpen.  Zo maak je de ander blij en jezelf ook blij. Zo ervaar je dan ook nog is minder stress in je leven. Probeer het is een keer uit! Je kunt hier elke dag mee beginnen!