Fit worden​

Fit worden is enorm belangrijk voor je lichaam. Dit zodat jij meer kunt genieten van de dingen in het leven. Fit in het leven staan, betekent ook gelijk dat de meeste dingen die je doet een stuk prettiger zijn. Fit worden is iets wat tijd kost, maar het is zeker je tijd waard. Niet alleen voor nu, maar ook voor als je een stuk ouder bent, is fit zijn enorm belangrijk. Onthoud dat wat je in de jaren van 20-40 doet ook veel effect heeft op hoe jij zult zijn als je 50+ bent. Zorg goed voor jezelf. Dat is het belangrijkst. Hier zul je 8 tips krijgen over hoe je fit kunt worden.

1. Fit worden pakt stress in je leven aan

Het is belangrijk dat je stress in het leven aanpakt. Dit omdat stress slecht voor je lichaam is en je wordt er dan ook onnodig moe van. Een meer ontspannen gevoel krijgen is mogelijk als je je stress aanpakt om allerlei fronten. Dit kun je doen door te gaan sporten, yoga, voldoende slaap pakken, gezond eten en voorkomen dat je veel gaat piekeren. Als jij mentaal in goeie staat bent, zul je fysiek ook allemaal voordelen ervan ervaren.

2. Fit worden, komt door verstandig eten

Verkeerde dingen eten kan behoorlijk uitputtend zijn. Als je veel zoete dingen eet, kan het zijn dat je bloedsuikerspiegel flinke pieken en dalen zal krijgen. Wat enorm vermoeiend voor je lichaam kan zijn.

Het is verstandig om je ontbijt te beginnen met volkorenproducten. Vermijd witmeelproducten, vruchtensap en zoet beleg. Dit kan resulteren in een hele dag last hebben van geen energie. Het is dan ook zo dat als je lichaam die zoeten dingen verwerkt heeft je weer zin krijgt in wat zoets. Het is slimmer om gezonder te eten wat zorgt meer energie. Een goed ontbijt maakt een goede start van de dag. Wil je meer weten over hoe je gezond moet gaan eten? Klik dan hier.

3. Jou levensstijl aanpassen

Als je geen tijd hebt om te sporten, moet je elke mogelijkheid pakken wanneer je in beweging kan komen. Een paar keer per week de trap nemen in plaats van de lift zal je niet echt gaan helpen. Het gaat erom dat je bewegen een onderdeel maakt van jouw levensstijl. Het is zo dat je meestal al dingen doet die gezond zijn, maar dan ongemerkt. Het is belangrijk dat je je gezonde gewoontes voorrang geeft.

4. Probeer yoga uit

Het aantal mogelijkheden die er zijn om trainen blijft maar groeien. Het voordeel is dat je genoeg mogelijkheden hebt om uit te kiezen. Kies iets wat bij jou past en waar jij gelukkig van word. ZO kun yoga misschien wel wat voor jou zijn. Yoga is een vorm van sporten waar je ook nog is mee tot rust kan komen. Zo blijf je fit en creëer je ook rust voor jezelf in het leven.

5. Fit worden doe je door 10 min dagelijks sporten

Door dagelijks te sporten hou je je lichaam goed fit. Het is dan ook zo dat je eigenlijk dagelijks een half uur flink moet bewegen, maar als je dagelijks 10 minuten intensief beweegt, komt dat op hetzelfde neer. Doormiddel van een intervaltraining wissel je korte, intensieve inspanningen van telkens een minuut af met korte periodes van rustig bewegen. Dat kun je bij elke vorm van sport toepassen. Wat het ook zo makkelijk maakt om toe te passen. Het is zo makkelijk en ook nog is goed tijdsgebonden. Heb je weinig tijd, maar bijvoorbeeld ergens even 10 minuten pauze dan kun je mooi even een korte, maar intensieve workout gooien.

fit worden

6. Begin met push-ups te doen

Push-ups zijn de beste en simpelste manier om te bewegen en ook nog is spiermassa op te bouwen. Push-ups zijn niet alleen goed voor je armen en benen, maar versterkt ook je buik- en borstspieren. Zelfs train je je bekken met het doen van push-ups. Push-ups is niet voor iedereen altijd even makkelijk, maar het valt zeker te leren als je gewoon blijft oefenen. Hoe vaker je het doet hoe beter het word. Je kunt ook als het te zwaar is bij het begin, beginnen met je knieën op de grond te houden en dan de push up te doen. Doe dat tot je denkt bij jezelf dat je de andere variant aan kan. Push-ups kan het begin zijn van een opbouw aan spiermassa. Wil je meer lezen over je jouw spiermassa kan opbouwen? Klik dan hier.

7. Neem een wandeling na het eten

Wandelen doet meer voor je lichaam dan je zelf denkt. Het is zo dat als je dagelijks 20 tot 30 minuten even aan het wandelen bent je al aardig wat calorieën aan het verbranden bent. Het is zo dat wandelen na het eten niet alleen je conditie en je bloedsuikerspiegel traint, maar je valt er ook nog is van af. Dat dus door het verbranden van calorieën tijdens de wandeling. Uit onderzoek is gebleken dat wandelen net zo effectief kan zijn bij mensen als stevig sporten. Dit wel als je dan vijf tot zes keer per week lekker aan het wandelen gaat voor 20 tot 30 minuten. Natuurlijk kun je ook langer wandelen, maar minimaal die 20 tot 30 minuten aanhouden is wel het best.

8. Fit worden, neem je tijd en believe the proces

Het is zo dat fit worden gewoon duidelijk tijd kost. Dit is dan zeker ook niet erg. Het is een kwestie van discipline hebben. Je zult moeten doorzetten en niet op moeten geven. Zo werkt het nou eenmaal. Het is niet zo dat je binnen een maand opeens harstikke fit bent. Al helemaal niet als je eerst compleet niet fit was. Dit duurt gewoon maanden tot je echt goed fit bent, maar blijf in jezelf geloven en geef niet op. Het proces is misschien wel lastig en ingewikkeld, maar zodra je op het punt komt waar je op wou komen, zal je ook de discipline hebben om dat vast te houden. Je zult enorm trots en tevreden zijn met jezelf. Het komt er dus op neer. Geloof in jezelf, blijf doorgaan en geef niet op. Jij kunt dit en met deze tips hoop ik jou een stap verder te helpen in jouw proces naar fit worden in het leven.