Lees Direct Hoe Jouw Fysieke Gezondheid Veel Beter Kan!

Leestijd 4 min

Fysieke gezondheid

Een goede fysieke gezondheid is voor iedereen van belang om goed te kunnen functioneren.  Iedereen van jong tot oud heeft de mogelijkheden om zichzelf fysiek te verbeteren. Voor de een zal dat tennis spelen zijn en voor de ander gewoon een rustige wandeling door het bos. Ieder heeft zijn preferente vorm van beweging. Het maakt dan ook natuurlijk niet uit hoe je het doet als je het maar doet.

Belangrijker is wat jezelf toestaat om te bereiken. Mensen die doorzetten kunnen aanzienlijk meer dingen verdragen dan mensen die dit niet doen. Doorzettingsvermogen heb je dan ook te danken aan je goede mentale gezondheid. Zo kun je denken bij jezelf dat dan dus mensen met een sterke mentale gezondheid een grotere kans hebben om meer te bereiken. Je kunt natuurlijk aan je mentale gezondheid werken! Daag jezelf uit en kijk wat jij kunt bereiken als je een sterke mentale gezondheid hebt. Doe dit wel zonder jezelf te hard toe te takelen. Zo blijf je een goed ritme houden en raak je niet overbelast. 

De belangrijkste zaken van een goede fysieke gezondheid

Slapen

Eten en bewegen geven je energie, maar jouw lichaam heeft natuurlijk wel genoeg rust nodig zodat je deze energie kan behouden. Zonder een goede nachtrust kun je ook niet goed functioneren. Kijk je kan vast wel een keer 5-6 uur slapen, maar hoe je dat vast gaat je lichaam langzaam uit energie reserves lopen. Dit willen we natuurlijk niet! Door te weinig slaap word dan ook jouw fysieke en mentale gezondheid aangetast. Je hebt als je een goede nachtrust wilt hebben tussen 7-8 uur slaap nodig. Zo blijf je op een dag het fitst. Vooral het slapen is belangrijk om je hersenen rust te geven. Na een zware dag waar jij veel je hersenen voor hebt gebruikt zal jij uitgeput zijn. Die moeten weer hersteld worden tijdens jou slaap. Natuurlijk hersteld jouw fysieke energie ook tijdens het slapen, maar die hersteld sneller dan jouw mentale gezondheid. 

Eten

Als je gezond wilt leven binnen de fysieke mogelijkheden moet je bewust zijn van de effecten van het voedsel dat jij eet. Het is niet alleen wat je eet, maar wat dat je lichaam en indirect ook met jouw geest doet.  Iedereen is natuurlijk net wat anders in zijn eetschema. Dat is natuurlijk helemaal niet erg. Je kunt met kleine aanpassingen al een beter fundament leggen voor verdere ontwikkeling. Natuurlijk kun jij ook kiezen voor grotere aanpassingen wat ook goed is. Bedenk wel dat grote aanpassingen altijd lastiger zijn dan kleine stappen nemen. Vind jij het lastig om te letten op jouw eten? Er zijn natuurlijk ook andere manieren om je fysieke gezondheid te verbeteren. Lees verder om te zien hoe dit kan.

Bewegen

Regelmatig bewegen is even belangrijk als eten. Je kunt zo gezond eten als je wilt., maar weinig effect zal dit gaan hebben behalve dat je mogelijk niet meer kilo’s zal aankomen. Te lang blijven zitten op een plek is simpelweg al slecht voor je. Het heeft dan ook belangrijke consequenties voor jouw algemene gezondheid. Als je nadenkt bij jezelf hoelang je eigenlijk wel niet dagelijks stil zit op een plek zal je der ook wel anders over gaan nadenken.  Kijk het is natuurlijk niet erg om te zitten als je even rust nodig hebt of lekker wat wilt kijken op televisie, maar te veel van het goeie is nooit goed. Je kunt dit makkelijk oplossen door als je 2 uur hebt gezeten  je even 15 minuten gaat wandelen. Er zijn zoveel mogelijkheden van bewegen en iedereen kan zelf kiezen wat bij hem/haar past. Dat maakt bewegen ook zo prettig.  Heb je moeite met bewegen, omdat je weinig energie hebt en je niet fit genoeg voelt hiervoor. 

Actief werken aan je fysieke gezondheid.

Werken aan je fysieke gezondheid is iets wat je in stappen moet doen. Niks gebeurd natuurlijk zomaar in een keer. Dit kun je dan ook het beste vastleggen. Zo help je jezelf te herkennen wat voor aanpassingen deze zaken hebben gedaan voor jouw fysieke gezondheid. Dit zal je ook een boost geven om door te gaan, want ja je kunt jezelf tonen dat het helpt waarmee je bezig bent. Als je moeite hiermee hebt kan ik dat zeker begrijpen en dat is ook geen enkel probleem, maar onthoud wel jij bent de enige die voor veranderen bij jezelf kan zorgen. Het leven is ook niet oneindig en je blijft niet voor altijd jong. Maak van jouw leven het beste en het leukste! Hard werk word ook altijd beloond. Als je interesse hebt in het leren van geld verdienen online klik dan hier. Zo word jij misschien wel het beste van jezelf de komende jaar en dan ook nog is financieel onafhankelijk. Lees hier meer over mentale gezondheid en stress.

Voordelen van een goede fysieke gezondheid

Een goede fysieke gezondheid is goed voor je lichaam en voor je geest. Te veel bewegen is dan ook niet goed. Je moet niet intensief bezig zijn met bewegen of sporten. Alleen is dat jou mogelijke roeping is. Te intensief bezig zijn kan leiden tot een stijging in je hartslag en je hersenactiviteit. Bewegen en sporten hebben enorm veel voordelen namelijk.

 • gezondere verhouding van cholesterol,
 • versterking bij osteoporose,
 • gunstig effect bij diabetes type 2,
 • verminderde kans op dikkedarmkanker,
 • lagere kans op val-incidenten bij ouderen,
 • minder stijve spieren,
 • en een verbeterde houding.
 • betere conditie en uithoudingsvermogen
 • een verminderde kans op hart- en vaatziekten,
 • lagere kans op verkoudheid,
 • lagere bloeddruk,
 • vermindering van overgewicht,

Mentale voordelen van een goede fysieke gezondheid.

Bewegen en sporten is niet alleen goed voor je lichaam, maar dit is ook goed voor je mentale gezondheid. Zo heeft beweging een gunstig effect tegen angst en depressie. Jezelf fitter voelen kan zelfvertrouwen kweken. Dit zorgt dan ook voor kleinere kans op depressie. En voor angst sta je dan minder open, omdat jij de betere jij fysiek bent geworden.

Zo verbetert beweging ook je hersenfunctie. Door beweging maakt je lichaam dopamine vrij, waardoor je veel beter in staat kan zijn connecties te leggen in je hersenen en op nieuwe ideeën te komen. Veel grote denkers kwamen op hun plannen tijdens een simpele wandeling. Zij nemen dan ook regelmatig een wandeling. Wat rust brengt en tegelijk ook beweging meeneemt. Goede mentale gezondheid en fysieke gezondheid zorgt voor veel blijdschap in jouw leven!

Fysieke gezondheid zorgt voor blijdschap
WIl je graag aan jezelf werken, maar zitten slechte gewoontes je in de weg? Klik dan op deze site hieronder om te lezen wat je hiertegen kunt doen! Of heb jij het gevoel dat jij al die fysieke gezondheid hebt bereikt en je wilt nu een stap verder maken in jou leven door online geld te verdienen. Klik dan de andere site.