Ogen verbeteren

Ogen verbeteren

Er zijn enorm veel mensen die lijden aan ene bepaalde vorm van een oogaandoening. Oogartsen , opticiens, chirurgen en ooglaserinstituten verdienen er zat aan. Nu is het zo dat er een aantal manieren zijn om je ogen te verbeteren. Dit doormiddel van gezonde voeding en oefeningen. Zo kun je voorkomen dast je een tocht moet maken naar de oogarts en dat je medicijnen moet slikken. Slechte ogen hebben is niet altijd iets erfelijks. Het kan ook zijn dat het aangetast word door roken of drugs.

Vier handige dingen om je oogkwaliteit te verhogen

Een oorzaak van een ziekte is zelden gelegen in een feit. Meestal spelen een samenspel van verschillende factoren een rol. Het lichaam en zijn immuunsysteem zijn flexibele systemen die inspelen op een minder goed werkend ponderdeel van het lichaam. Het lichaam kan dit dan meestal ook zelf gaan herstellen. Er zijn toch meerdere factoren die het lichaam uit balans kunnen halen. Wat het daarom zo belangrijk maakt om doormiddel van geneesplanten en voeding je lichaam een paar stappen te helpen.

Er zijn dus vier manieren waardoor jij de kwaliteit van je ogen kan verbeteren. Het eten van betacaroteen/ en carotenoïdenrijke groenten en fruitsoorten. Het eten van dat voedsel is goed voor de hersenen en het doen van oogoefeningen is ook handig.

Het inzicht op de traditionele manier

De ogen hebben een verbinding liggen met de lever. De Europese traditionele kruidengeneeskunde dacht er altijd al hetzelfde over± veel geneesplanten, zoals stinkede gouwe, worden zowel bij oogproblemen toegepast als bij problemen met de lever. Een minder goed werkende lever kan tot uitdrukking komen in het ontstaan van oogziekten. Hoe gaat dit dan in zijn werking= De lever is de grote ontgifter van ons lichaam. Dit wil zeggen dat het lever het bloed zuivert van toxinen. Wanneer dit echt niet meer goed werkt, worden er te weinig gifstoffen uit het lichaam gehaald en is er een grotere kans op het ontstaan van vrije radicalen. Dit zijn dan de stoffen die zorgen voor een ontsteking.

Wat hebben betacaroteen en carotenoïden dan te maken met de verbetering van je ogen

Voedingstoffen waar veel betacaroteen en carotenoïden in zitten kunnen bijdragen aan het verbeteren van je ogen. De carotenoïden luteïne en ze xanthine zijn even gezond voor de ogen als vitamine A of betacaroteen. Groenten waar veel carotenoïden in zitten zijn dan wortels, pompoenen, spinazie, courgettes, broccoli en zoete aardappelen. Fruit dat over carotenoïden beschikt is dan: abrikozen, Inca bessen, pitaja, kiwi, rozenbottels, dadels, frambozen, Cantaloupe meloen, blauwe bosbes, duindoorn en goji-bessen. Zink is ook nog is goed voor de ogen. Je hebt een paar producten waar veel zink in zit en dat zijn: bonen en pompoenpitten. Het is belangrijk deze dingen wekelijks te eten. Natuurlijk hoef je niet alle dingen van het lijstje wekelijks te eten, maar probeer wel een aantal van deze dingen wekelijks te eten en varieer het voor jezelf een beetje.

Hoe belangrijk zijn gezonde hersenen

Het is ook van groot belang dat je een gezond werkend stel hersenen hebt. De ogen vormen immers een soort verlengstuk van de hersenen. De retina of de gele vlek is een onderdeel van je oog, maar valt eigenlijk nog meer onder de hersenen. De hersenen bestaan vooral uit gezonde vetten. De hersenen bouwen uit zichzelf de essentiële vetzuren op. Deze vetten die zou je ook kunnen innemen met eten. Denk daarbij aan het volgende voedsel: paranoten, walnoten, hennepzaad, hennepolie, kokosolie, zwarte bessen en avocado’s.